Vi trenger nye lyttevenner- er du en av de vi ser etter?

Ønsker du å bli en lyttevenn? En lyttevenn lytter når barn på 2. og 3. trinn øver på lesing og er en eldre person som har litt tid å avse. Politiattest kreves da det er arbeid med barn.

Formålet med Lyttevennprosjektet er å bygge bro mellom generasjonene, og utvikle en modell for eldres aktive deltakelse i skolen, for å stimulere og motivere leseferdighet og leselyst hos barn i alderen 7 til 9 år, i samarbeid med skolens pedagogiske personale. Lyttevenn er en av aktivitetene som inngår i "Leve hele livet". 

Hvordan organisereres oppgavene?

Du skal ikke fungere som en lærer, men en voksen som elevene kan lese sammen med. Skolen har ansvar for opplæringen og elevene har med seg sine bøker til Lyttevennen. Gjennom lyttevenn skapes det gode relasjoner mellom generasjonene som alle setter pris på.

Vi startet opp med lyttevenn på Hundvåg skole Våren 2020, men grunnet korona ble det dessverre kun noen få ganger før vi måtte stenge ned. Nå ønsker vi å prøve igjen, men trenger nye lyttevenner. Eleven har med seg en bok som det leses fra. Lyttevennene har faste plasser hvor de sitter og en og en elev kommer ut fra klasserommet. Barna leser høyt for sin lyttevenn og lyttevennen skal være en veileder og en trygg person for barnet.

Hvem kan bli lyttevenn?

Eldre som har ledig tid på dagtid og som liker å være sammen med barn kan være lyttevenner. Liker du å lese, er det en fin måte å dele lesegleden på. Det viktigste er likevel å lytte så elevene får lesetrening. Lyttevennen må fremvise politiattest. 

Bildet er hentet fra: 5885427_3549069.jpg (400×236) (custompublish.com) 

Flere nyheter
2024 © Hundvåg frivilligsentral